9. decembra u 12 časova, KIC “Budo Tomović” sala DODEST

Dvodnevna konferencija "Film Forum Banja Luka" posvećena razvoju filmske industrije u Bosni i Hercegovini, kao i njenih ekonomskih i turističkih potencijala, održana je 29. i 30. novembra u Kamenoj kući tvrđave Kastel u Banja Luci. Konferenciju su organizovali produkcijska kuća Vizart Film i Desk Kreativna Evropa BiH.

Balkan Film Market održan je ove godine od 3. do 7. oktobra u Tirani. Filmski centar Crne Gore i ove godine je bio partner Balkan film marketa koji ima za cilj da umreži filmske profesionalce i podrži razvoj filmske industrije na ovim prostorima. Tokom marketa održani su brojni paneli, sastanci, prezentacije i radionice na različite teme. 

Prvo izdanje Beach Film Festivala u Ohridu (Makedonija) okupilo je regionalne MEDIA Deskove i to iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Crne Gore, a predstavnici su učestvovali u događaju koje je kao tematski fokus označio osnaživanje regionalne saradnje na temelju primjera uspješnih praksi podržanih u finansijskom smislu od strane MEDIA potprograma Kreativne Evrope.